POSJET SMOTRI SVEUČILIŠTA U ZAGREBU I INTERLIBERU (2022.)

POSJET SMOTRI SVEUČILIŠTA U ZAGREBU I INTERLIBERU (2022.)


10. studenog 2022. je 3.Ak razred u pratnji prof. Globan i prof. Čorković posjetio Zagrebački Velesajam gdje smo imali dvije postaje: Interliber i Smotru sveučilišta u Zagrebu.

Interliber nas je privukao zbog kviza općeg znanja za srednje škole High Five koji organizira Hrvatski kviz savez, a vodi Morana Zibar. U kvizu se natjecala jedna ekipa te ostvarila 6. mjesto u konkurenciji 16 škola – za prvi put smo i više nego zadovoljni! Naučili smo gdje se nalazi Muzej bajke, koji je sport najpopularniji u Kanadi, gdje se nalazi vulkan Tambora, gdje je prva „nebeska šetnica“ u Hrvatskoj te mnogo drugih zanimljivosti.

Nakon kviza smo se uputili na Smotru sveučilišta u Zagrebu gdje su učenici mogli dobiti informaciju o fakultetu koji ih zanima, komunicirati s robotom, naučiti kako se njihovo ime piše na kineskom pismu, upoznati Zagija i bivšeg predsjednika države… Nakon ovih uzbuđenja smo se vratili na Interliber i potom se rastali, bogatiji za mnogo novih iskustava i sigurno ćemo se dogodine vratiti na oba sajma.

Izvijestila: Gabrijela Čorković, prof.