VIRTUALNA KNJIŽNICA

Dobro došli u

Virtualnu knjižnicu TRGOVAČKE ŠKOLE !


Poštovani korisnici naše školske knjižnice!  Dobro došli u virtualni svijet knjiga, učenja i događanja!

Živimo u vrlo izazovnim i zahtjevnim  vremenima! U zadnju godinu dana zadesila nas je pandemija  COVIDA -19, nastava se vrlo malo odvija uživo, sva kulturna događanja su u virtualnom okruženju, puno naših obveza i zadataka obavljamo virtualno, naše dnevne obveze i navike su se promijenile i sve, kao da se okrenulo naopako. Ono što je ostalo isto, to su naše obveze i naši životi koji traže da idemo dalje i prilagođavamo se.

I mi smo  se s  našom školskom knjižnicom  morali prilagoditi drugačijem načinu funkcioniranja i pružanja usluga. Iako je knjiznica otvorena svaki dan uživo, puno toga odrađujemo u virtualnom okruženju.

Odlučili smo vam ponuditi našu VIRTUALNU KNJIŽNICU  (ovo su naši počeci) u kojoj ćete, iz svoje fotelje, moći pristupiti i saznati što se događa u svijetu knjižničarstva, na kulturnoj sceni, događanja, čitati  e – lektire, pretraživati i slično. Ovo je naša pomoć i podrška  učenicima u učenju i nastavnicima u poučavanju, ali i  roditeljima,  svima ostalima kojima može pomoći. Ovo su naši počeci stvaranja virtualne knjižnice, sadržaji će se nadopunjavati, a i vi, korisnici, ako imate ideja i prijedloga za našu virtualnu knjižnicu, javite nam se, rado ćemo surađivati.

Na samom početku zahvaljujem prof. i kolegi J.Rukelju koji mi je puno pomogao u realizaciji početaka naše virtualne knjižnice. Također zahvala prof. G. Čorković koja je za vas priredila ulazak virtualni svije engleskog jezika, književnosti, periodike.

Donosit ćemo vam u virtualnom okruženju zanimljive i korisne informacije i sadržaje, pronađite nešto za sebe, svoje učenje ili poučavanje!

Učenici, nastavnici, roditelji i svi posjetitelji Virtualne knjižnice  Trgovačke škola, dobrodošli ste!

Na ovim stranicama pronaći ćete mnoštvo poveznica na korisne materijale za nastavu i izvore znanja, kao i na mrežna mjesta koja sadrže digitalna izdanja cjelovitih knjiga.

Želimo vam ovo izazovno  vrijeme učiniti sadržajnijim i bogatijim te će nam osnovni zadatak biti objavljivanje sadržaja i poveznica na edukativne stranice, besplatne kulturne virtualne događaje, korisne materijale, preporuke za čitanje i korištenje slobodnog vremena.

Da biste se lakše snalazili i dolazili do potrebnih informacija, kroz vitzualni svijet,  našu virtualnu knjižnicu podijelili smo na nekoliko cjelina:

e – knjiga i e-lektira, e – lektira i ostalo na engleskom jeziku, referentna zbirka,  podrška nastavnicima i digitalni alati, digitalni časopisi.

Cjeline ćemo proširivati i dodavati potrebne sadržaje.

Svi sadržaji Virtualne knjižnice Trgovačke škole služe u odgojno-obrazovne svrhe sukladno člancima 84., 85. i 88. Zakona o autorskim i srodnim pravima (NN 167/03, 79/07, 80/11, 125/11, 141/13, 127/14, 62/17, 96/18)

TRGOVAČKA ŠKOLA ZAGREB, Trg J. F. Kennedyja 4   https://trgovacka-skola.hr/

KNJIŽNIČARKA:  Anđelka Ravlić, profesor književnosti, hrvatskoj jezika i fonetike. i dipl. bibl.

E- mail: knjiznica@trgovacka-skola-hr


E- LEKTIRA / E –  KNJIGE


 

STRANI JEZICI – e-knjižnica za ENGLESKI JEZIK

 


REFERENTNA ZBIRKA


PODRŠKA NASTAVNICIMA I DIGITALNI ALATI


ELEKTRONIČKI ČASOPISI – ČASOPISI NA INTERNETU  I NOVINE