Posjet Hrvatskom Saboru

Posjet Hrvatskom Saboru


U ponedjeljak 15. travnja 2024. učenici 3. Ak i 3. Bk razreda, u pratnji profesorica Ive Deković i Helene Stopić, posjetili su zgradu Hrvatskog sabora.

U vrijeme neposredno prije izbora na kojima će neki od učenika sudjelovati po prvi puta u životu, gotovo u zadnji čas prije početka rekonstrukcije slavne zgrade teško stradale u potresu, prošli smo hodnicima i dvoranama u kojima se donose zakoni koji utječu na naše živote.

Nakon prolaska osiguranja, dočekao nas je vodič koji nas je upoznao s poviješću zgrade te slavnim događajima i ljudima koji su oblikovali našu povijest i sadašnjost. Saznali smo da zastupnici u Saboru ne rade samo na sjednicama, već i u radnim skupinama i odborima.

Slučajan susret sa zastupnikom Mosta gospodinom Zvonimirom Troskotom dodatno je učinio naš posjet interesantnim. Spremno je i nepretenciozno odgovarao na učenička pitanja.

Posjet smo završili pogledom na Sabornicu s galerije za građane.

Oštećenja od potresa 2020. vidljiva su u cijeloj unutrašnjosti, stoga se nadamo da će obnova biti brza kako bi i mlađe generacije mogle ponoviti ovo naše iskustvo.

Helena Stopić i Iva Deković