Posjet HRT-u

Posjet HRT-u


Danas smo posjetili dana 18.4.,  Hrvatsku radioteleviziju (HRT), nacionalnu javnu medijsku kuću u Hrvatskoj koja pruža razne medijske usluge. Naš razred, učenici drugih razreda (2.E i 2.F) zajedno s našim razrednicama, Andreom Dugančić i Ines Zavadlav Dulabić, imali smo priliku obići različite prostorije i saznati više o radu HRT-a.

HRT ne čini samo televizija i radio, već također ima Simfonijski orkestar HRT-a, Jazz orkestar HRT-a, Tamburaški orkestar HRT-a i Zbor HRT-a. Posebno zanimljivo je da je 25. svibnja 2012. arhiv televizijskog i radijskog programa te zbirka notnih zapisa glazbene produkcije stekao status kulturnog dobra. Tokom posjeta, imali smo priliku vidjeti različite prostorije koje su ključne za proizvodnju medijskog sadržaja. Ondje smo vidjeli studije za televizijske emisije, prostorije za montažu, radio studije te prostorije za glazbene ansamble. Bilo je zanimljivo vidjeti kako se radijski voditelji pripremaju za emitiranje programa i koriste opremu za snimanje i miksanje zvuka.

Posebno fascinantno bilo je posjetiti prostorije u kojima djeluju glazbeni ansambli poput Simfonijskog orkestra HRT-a, Jazz orkestra HRT-a, Tamburaškog orkestra HRT-a i Zbora HRT-a. Učili smo o njihovom radu i ulozi u stvaranju glazbenog sadržaja za televiziju i radio.

Svoj posjet Hrvatskoj radioteleviziji doživjeli smo kao izuzetno poučno iskustvo.

Naučili smo više o važnosti HRT-a u medijskom krajoliku Hrvatske te kako pruža informacije i zabavu građanima diljem zemlje.

Izvijestila: Tanja Čaušević, 2. E