Naša Minuta za čitanje

Naša Minuta za čitanje


Nalazimo se u Godini čitanja i Mjesecu hrvatske knjige i za očekivati je da naše aktivnosti u školi i školskoj knjižnici idu u smjeru obilježavanja ovih događanja.

Na početku Godine čitanja, u travnju, imali smo Noć čitanja i družili se uz knjigu, iznoseći i dajući preporuku, svatko od nas sudionika posebno,  za „dobro i lijepo“ štivo ostalim kolegama. Bio je to naš prvi književni susret i  bilo nam je baš dobro!

Mi, zaposlenici Trgovačke škole, odlučili smo obilježiti naše drugo književno druženje u Mjesecu knjige pod motom: Ajmo hrvati se s knjigom!

Tijekom druženja prezentirali smo  našu „Minutu za čitanje“, koju je HČD organiziralo kao virtualni  maraton čitanja 23. listopada.

Naš zadatak bio je da odaberemo, nama omiljenoga hrvatskog autora i čitamo jednu minutu poeziju ili prozu.

Bile su to književne „poslastice“, a čitali smo: Marulića, Ujevića, Šenou, Tadijanovića, Šimića, Dedića, V. Krmpotić, Kiševića, Cesarića, Preradovića….

Doista smo se  ugodno „odhrvali“ s knjigom i u fokusu ove manifestacije stavili hrvatske autore u Godini čitanja. Ono što je posebno bilo vidljivo je pozitivna energija sudionika tijekom druženja, možda to potvrđuje onu izreku da su  knjiga i čitanje doista lijek.

A taj lijek bila je i slasna torta na kraju druženja.

Evo nas ubrzo, na trećem našem školskom književnom susretu, koji će biti ČAROBAN I POSEBAN!

Anđelka, knjižničarka  i sudionice Minute čitanja: Božica, Gabi, Goga, Gorana, Ivana, Josip, Katica, Kristina, Mirjana, Tomislava, Vesna i Vedrana