HUMANITARNA AKCIJA I POSLOVNI BOŽIĆNI DOMJENAK (2022.)

HUMANITARNA AKCIJA I POSLOVNI BOŽIĆNI DOMJENAK (2022.)


Va se vrime godišća ili U to vrijeme godišta je najstariji božićni napjev koji se, uz prilagodbe, pjeva još od srednjega vijeka. U ovoj pjesmi opjevani su cijeli božićni događaji: Kristovo  rođenje, anđeli, pastiri, mudraci i ostalo, ali poruka ove pjesme/napjeva je duboko božićna, a to je: mir među ljudima, poniznost svakoga od nas i pomaganje bližnjemu. Ne znam jesu li se učenici 4. Ak i 4. Bk vodili ovim napjevom u svojim aktivnostima, ali znam da su nam  priredili nekoliko prekrasnih događanja u školi u predbožićno vrijeme. Humanitarna akcija, darivanje djece  onkološkog odjela KBC Rebro, poslovni božićni domjenak, sve su to aktivnosti u kojima su predstavili sebe, ono što znaju i mogu, ali i svoje dobro srce.   Odlaskom na onkološki odjel KBC-a Rebro predstavili su i našu školu. Budući da sam negdje iz prikrajka sve to gledala, moj doprinos i hvala sudionicima neka bude ovo uvodno slovo, a o ostalim aktivnostima izvijestit će nas učenica Karla. Još jednom hvala učenicima 4. Ak i 4. Bk, sudionicima događanja, posebno nekolicini djevojaka iz 4 Bk koje su bile nositeljice aktivnosti. I na kraju, naravno, zahvala i kolegama profesorima B. Uroić i T. Jančecu na dobrim idejama u realizaciji i prezentaciji jednog strukovnog predmeta. Uz ove aktivnosti, kao i dugogodišnje sudjelovanje naše škole u akciji Hrvatskoga Caritasa“ Za 1000 radosti“, doista smo Božić doveli u našu školu, ali i naše živote.

Anđelka Ravlić, prof. i knjižničarka 

HUMANITARNA AKCIJA

Humanitarna akcija ,,Ne bi bilo fora da ove godine nemate knjigu ispod bora’,’ organizirana je u predvorju Trgovačke škole od 19.12. do 23.12. uz slogan ,,Nemojte misliti samo na sebe, donirajte novce za naše male borce.”

Cilj je bio razvijanje empatije prema oboljeloj djeci, spremnost na volontiranje i dobrobit zajednice u kojoj žive. Učenice 4. Bk koje su sudjelovale u prodaji vlastoručno izrađenih predmeta su:  Franka Brcko, Viktorija Filković i Karla Burić. Na prodajnom mjestu nalazili su se snjegovići, door blockeri, svijećnjaci i ostali božićni ukrasni. Prodaja je trajala od 13:00 do 17:00 sati (u tjednu prije Božića). Od prikupljenih donacija osigurat će se slikovnice za djecu  KBC Rebru i u narednim mjesecima.

Dojmovi učenika 4. Bk razreda:

Bilo nam je zadovoljstvo prodavati vlastoručno izrađene predmete kako bi uljepšali Božić i izmamili osmjeh na lica djece s onkološkog odjela. Smatramo da su pomaganje i briga za ljude plemeniti činovi. Kada pomažemo drugima u nama se budi osjećaj zadovoljstva jer smo napravili nešto korisno, uči nas zahvalnosti i osjećamo se bolje. Na taj način više  cijenimo pozitivne stvari u svom životu ,a ono što imamo ne uzimamo zdravo za gotovo.

DARIVANJE DJECE  ONKOLOŠKOG ODJELA KBC Rebro

4.Ak i 4.Bk razredi imali su zadatak osigurati slikovnice za djecu onkološkog odjela KBC Rebro. Kada smo sve to prikupili, lijepo upakirali, otišli smo to predati mališanima koji se svakodnevno bore s najtežim bolestima. Učenici 4. Ak, koji su išli na onkološki odjel su: Mia Petrač i Šimun Bulum, a iz 4. Bk bile su: Franka Brcko, Mateo Selci i Karla Burić. Od profesora s nama su bili: profesorice Danijela Sekić i Ivana Gašpar, kao i vjeroučitelj profesor Josip Rukelj. U srijedu 21. prosinca odnijeli smo darove i primila nas je glavna sestra Mirjana Kralj. Informirala nas je više o djeci  onkološkog odjela te smo shvatili da ljudi ne cijene dovoljno vlastiti život i zdravlje. Također smo dobili i zahvalnice za trud, kreativnost i darivanje. Učenici i nastavnici pokazali su veliko srce. Brigom i pažljivošću uljepšali su djeci Božić.Video


POSLOVNI BOŽIĆNI DOMJENAK

Poslovni božićni domjenak održao se dana 20. prosinca 2022. u učionici broj 6 u vremenu od 16:40 do 18:15., pod predmetom strukovnih vježbi. U poslovnom smislu cilj ovakvih događanja je da se zaposlenici i poslovni partneri odmaknu bar malo od poslovnih obveza i opuste u neformalnom okruženju. Organizacija eventa, kao što je Božićni poslovni domjenak ne samo da će poslužiti kao team building aktivnost unutar tvrtke, nego će klijentima i partnerima izvan organizacije poručiti da je riječ o ozbiljnoj i profesionalnoj tvrtki sa stilom. Nema bolje prilike za upoznavanje novih poslovnih partnera ili obnavljanje postojećih kontakata. Pri organizaciji važno je misliti na sve uzvanike i na njihove ukuse, kako one za hranu tako i za glazbu. Za dobru atmosferu pobrinuo se 4. Bk. Gošće domjenka bile su profesorice: Danijela Sekić, Jasmina Posavec-Tušek i Anđelka Ravlić, učenička referentica Gordana Mikulčić. Za prijedlog ovakve zanimljive realizacije sata zaslužni su  profesorica Božica Uroić i profesor Tomislav Jančec. Informirali su nas više o takvom događanju i pomogli nam u organizaciji.

Još jedan Božićni poslovni domjenak održan je nekoliko dana prije i u 4.Ak razredu, također za vrijeme sata strukovnih vježbi.


Video


Karla Burić, učenica 4. Ak razreda