Sudjelovanje u provedbi programa-Za 1000 radosti-Govori dobrim (2022.)

Sudjelovanje u provedbi programa – Za 1000 radosti – “Govori dobrim” (2022.)


Kao i prošlih školskih godina, tako i ove 2022./2023., učenici srednje Trgovačke škole Zagreb aktivno su i s izraženim entuzijazmom sudjelovali u akciji Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“ pod geslom “Govori dobrim!”
Ove su godine za sve učenike pripremljene DOBRe kartICE – dobrice, oblikom posve nalik bankovnim karticama. Naše obitelji, pomoću njih, svoje novčane resurse koriste za potrebe i dobrobit najbližih: članova obitelji, rodbine, prijatelja. Dobrice su tu da nas podsjete i potaknu da, raspolažući svojim dobrima za svoje potrebe, ne zaboravimo sve one, oko nas, koji se svakodnevno bore s najopasnijim protivnikom – siromaštvom.
Tijekom predbožićnog (ili predblagdanskog) vremena, učenici Trgovačke škole, sakupili su vrijedne novčane priloge i time u cijelosti ispunili temeljni cilj akcije, a to je pružanje pomoći najpotrebnijim obiteljima u Hrvatskoj.
Ono što je za pohvalu i što nas osobito raduje jest što su iskazali i potvrdili visok stupanj solidarnosti s potrebitima te nesebičnost i socijalnu osjetljivost.
Zahvaljujemo svim učenicima za sudjelovanje u akciji.

Izvijestio: Josip Rukelj