Večer smijeha u Teatru Exit (2023.)

Večer smijeha u Teatru Exit (2023.)


Zainteresirani učenici 1. Ap, 3.Ap, 3. Bdon, 3. Cp i 3. Dp razreda uz pratnju prof. Ive Deković, prof. Zrinke Kenđelić, prof. Marije Kenđelić i prof. Vedrane Moslavac posjetili su Teatar Exit 15. veljače 2023. Gledali su predstavu SHAKEspeare na EXit u režiji Matka Raguža.

U manje od dva sata na humorističan način učenici su se upoznali s bogatim opusom Williama Shakespearea i njegovim likovima koje su glumci Živko Anočić, Marko Makovičić i Domagoj Ivanković stavljali u neobične i vrlo smiješne situacije. Pozornicom su tako prošetali Romeo i Julija, Hamlet i Ofelija, Macbeth i njegova krvava Lady, Antonije i Kleopatra, Tit Andronik, Kralj Lear te mnogi drugi likovi Shakespeareovih djela. Pojavio se i lik profesora koji je začudio i nasmijao sve prisutne.

Učenici su se vrlo brzo uključili u predstavu i Shakespeareov svijet te su iskrenim smijehom tijekom cijele predstave i velikim pljeskom na kraju podržali glumce i izrazili svoje oduševljenje ovom komedijom. Bila je ovo prava večer smijeha, veselimo se novim posjetima kazalištu!

Vedrana Moslavac, prof.