Posjet učenika iz Rijeke i Bakra u sklopu predmeta Škola i zajednica

Posjet učenika iz Rijeke i Bakra u sklopu predmeta Škola i zajednica


Dana 27. veljače u 10:30 su nam svratili u posjet kolege ŠIZ-ovci s Kvarnera: iz Pomorske škole Bakar i Tehničke škole Rijeka. Obje se grupe ove godine u nastavi ŠiZ-a bave temom sporta i naglašavanja važnosti zdravijeg života pa je ovaj posjet bio odlična prilika za usporedbu iskustava.

Na početku susreta smo razmijenili autohtone suvenire: gosti su nas počastili bakarskim baškotom, a mi smo im poklonili ručno izrađena licitarska srca.

Počevši s prezentacijom, pokušali smo im dočarati neke od uspjeha jedne prošlogodišnje grupe naše škole. Osvrnuli smo se na aktivnost koje smo realizirali te i na one manje uspješne.

Potom smo čuli mnoštvo zanimljivih iskustava koje su s nama podijelili predstavnici gostujućih grupa. Lako smo se pronašli u njihovim pričama jer smo i sami suočeni s istim problemima i poteškoćama, a svima je jedan cilj sličan: potaknuti učenike naših škola na veću fizičku aktivnost.

Događaj je završio druženjem gdje su učenici triju škola razmijenili savjete i ideje za nadolazeće aktivnosti te smo obećali usporediti iskustva nakon što sve tri škole organiziraju dan sporta.

Autor teksta: učenik Andrej Trivanović

Nastavnica: Gabrijela Čorković