Učenici 1. C i 1. D razreda, u pratnji svojih razrednica, profesorica Ines Zavadlav Đulabić i Pauline Jurić, posjetili su zanimljiv i slasni Muzej čokolade. Tijekom posjete, učenici su se upoznali s dugom i bogatom poviješću kakaa te procesom pretvaranja zrna kakaa u finu čokoladu. Kroz interaktivne izložbe i vodiče, saznali smo kako se čokolada proizvodila nekada, ali i kakvi su moderni strojevi i tehnike danas. Posebno su ih zaintrigirale razne vrste kakaa, okusi i kombinacije koje se koriste u proizvodnji. Učenici su imali priliku kušati nekoliko uzoraka čokolade i osjetiti razliku između sastojaka. Razgovaralo se i o važnosti sastojaka, sirovina i održivosti u čokoladnoj industriji. Posjet je potaknuo učenike na razmišljanje o prehrambenoj kulturi, industrijskoj proizvodnji i važnosti izvora sirovina. Također, učenici su razmjenjivali dojmove i favoritne okuse čokolade među sobom. Ovaj edukativni posjet povezao je teoriju iz školskih predmeta s iskustvom uživo i bio je odličan način za druženje i učenje izvan školskih klupa.
Izvijestile: Ines Zavadlav Đulabić i Paulina Jurić, prof.