Naši bivši učenici -olimpijci i vrhunski športaši

Naši bivši učenici –  olimpijci i vrhunski športaši


Uoči ovogodišnjih Olimpijskih igara u Tokyju prisjetili smo se naših bivših učenika koji su sudjelovali na olimpijskim igrama od 2000. godine.

Pet naših bivših učenika  sudjelovalo je na olimpijskim igrama, a dvojica su osvojila srebrne medalje. Prvu medalju osvojio je 2004. na OI u Ateni, košarkaš Nikola Radulović, koji je uzeo talijansko državljanstvo i igrao je za Italiju. Srebrnu medalju osvojio je i vaterpolist Luka Lončar 2016. u Rio de Janeiru. Luka će nastupiti i ove godine na OI u Tokyju.

Ostali naši bivši učenici koji su nastupali na olimpijskim igrama su:  atletičar Jurica Grabušić, koji je nastupio na dvjema ljetnim OI (2004. i 2008.), nastupio je i u bobu četverosjedu na ZOI 2006. u Torinu. Košarkašica Jelena Ivezić i rukometašica Lidija Horvat sudjelovale su na OI 2012. u Londonu.

Osim ovih pet olimpijaca, našu školu pohađalo je i završilo još nekoliko vrhunskih športaša, a navesti ćemo  samo one koji su osvojili medalje i nastupali na svjetskim prvenstvima.

Luka Lončar je, uz olimpijsko srebro, osvojio niz medalja, od kojih se ističe zlato na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2017. u Budimpešti.

Nogometaši: Zvonimir Boban, osvojio je brončanu medalju na SP 1998. u Francuskoj, a Josip Pivarić srebro na SP 2018. u Rusiji.

Rukometašice: Petra Starček i Željka Vidović osvojile su zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu rukometa na pijesku 2009. godine.

Atletičar Slavko Petrović trčao je na svjetskom i europskom prvenstvu i aktualni je rekorder Hrvatske u dvije discipline, trčanju na 10 i 15 km.

Ako vas više zanimaju uspjesi naših bivših učenika, olimpijaca, možete pogledati izložbu na ulaznim panoima u holu škole.

Izložbu o bivšim učenicima, olimpijcima izradio: Nikša Marinković, prof.