Konferencija MAGROS 2023.

Konferencija MAGROS 2023.


Dana 25. listopada 2023. u hotelu Academia u Zagrebu su učenici 4.Ak razreda posjetili 35. tradicionalnu konferenciju za proizvođače i trgovce MAGROS 2023. u organizaciji časopisa Suvremena trgovina.

Prvi dan konferencije su označile teme kao što su ulaganje u inovacije i ekonomski trendovi na domaćem i svjetskom tržištu te renomirani predavači.

Prisutni su se osvrnuli na prilagodbe koje je bilo nužno učiniti u uvjetima postpandemijskog razdoblja te kako je uvođenje nove valute utjecalo na cijene hrvatskih proizvoda, proizvođače te cjelokupnu državnu ekonomiju. Čuli smo i pokoju kritiku poduzetnika na račun vladajućih i uvidjeli neistinitosti rečene od strane vrhovnog savjeta HNB-a prilikom prelaska na novu valutu, euro.

Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici časopisa Suvremena trgovina.

Nastavnice u pratnji učenicima: Čutura Snježana, Pavičić Mirjana, Čorković Gabrijela

Učenik Andrej Trivanović, razred 4.Ak


26. listopada 2023. učenici 3. D razreda posjetio je konferenciju Magros. Ove godine je održana 35. tradicionalna konferencija, za trgovce i proizvođače. Prisutne su bile tvrtke, obrti, predstavnici gospodarskih udruženja (komora i poslodavaca) i nadležnih državnih institucija iz Hrvatske i susjednih zemalja. Neke od teme o kojima se govorilo su:

  • Kako se uvođenje eura odrazilo na maloprodaju i ponašanje kupaca

  • Kako umjetna inteligencija oblikuje budućnost maloprodaje

  • Proizvodi s oznakom „Izvorno hrvatsko“

  • Turizam u Hrvatskoj

Svi smo uživali, čuli različita mišljenja i komentare, te nešto naučili.

Cijeli razred je bio pod vodstvom naše razrednice, prof. Monike Vukšić i profesorica Ines Zavadlav – Đulabić, te Kristine Vilček.

Veliko hvala zaslužnima što je naš razred bio sudionik ove konferencije.

Anamaria Martini i 3. D