Kazališna večer u Kerempuhu

Kazališna večer u Kerempuhu


U srijedu, 28. veljače 2024. učenici 3. Cp u pratnji svoje razrednice Josipe Mioč posjetili su Satiričko kazalište Kerempuh. Iz bogatog programa poznatog zagrebačkog kazališta, koje je svoja vrata otvorilo davne 1964., izabrali smo predstavu Subota, nedjelja i ponedjeljak, komediju čijom je premijerom otvorena ovogodišnja kazališna sezona u Kerempuhu.

Predstava, čiju režiju potpisuje Paolo Magelli, nastala je prema dramskom tekstu Eduarda de Filippa, talijanskoga dramatičara, glumca i redatelja. U središtu je predstave prikaz složenih obiteljskih odnosa napolitanske obitelji Priori koja je poslužila kao mikrokozmos društva i okvir za otvaranje mnogobrojnih univerzalnih tema i pitanja. Neka od njih su: važnost i uloga obitelji, sukob generacija, odnos tradicije i modernosti, ravnoteža između poslovnog i obiteljskog života, partnerski odnosi te izostanak otvorene i iskrene komunikacije kao temelja kvalitetnih međuljudskih odnosa.

Predstava koja na humorističan i satiričan način govori o svima nama i tiče se svih nas, dotaknula je i naše učenike koji su bili zadovoljni viđenim te večeri u Kerempuhu.

Izvijestila: Josipa Mioč, prof.

Fotografirali: učenici 3. Cp