Zeleni potrošač

Zeleni potrošač

U povodu Svjetskog dana prava potrošača Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, raspisalo je Natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola na temu: „Kako postati zeleni potrošač?“. Svrha natječaja je potaknuti učenike da razmisle na koji način se može promijeniti način potrošnje tako da se prednost daje proizvodima proizvedenim na održivi način, odnosno onima koji su dobiveni uporabom manje količine resursa i smanjenjem negativnih učinaka na okoliš.

Kao predstavnici Trgovačke škole u natječaju su sudjelovali učenici drugog i trećeg razreda, smjer komercijalist: Izabela Sabalić, Marta Marija Čičak, Magdalena Špehar, Sanja Bogat i Ivana Smok. Mentori učenicima bile su profesorice:

  • Božica Uroić, prof. savjetnik

  • Ana Špoljarić, prof. mentor

  • Patricia Uroić, prof.

Kao rezultat zajedničke suradnje proizašlo je nekoliko kreativnih ideja za koje se nadamo da će se realizirati u bliskoj budućnosti.

U sastavu natječaja organizirana je i edukativna radionica na temu Zeleni potrošač koja je održana 13.3.2020. Želimo zahvaliti svim učenicima i profesorima koji su zajedničkim radom doprinijeli obilježavanju Svjetskog dana prava potrošača.

You May Also Like

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.