VALENTINOVO JE STIGLO I KOD NAS!

VALENTINOVO JE STIGLO I KOD NAS!


Kažu da 14. veljače obilježavamo Dan zaljubljenih. Inspiracija nam je sv. Valentin, svećenik, biskup i mučenik, koji je prema jednoj legendi volio ruže, mirisno cvijeće koje je poklanjao zaručnicima kako bi im na taj način zaželio sretno bračno zajedništvo. Ima još legendi vezanih za ovog svećenika i mučenika iz 3. stoljeća. Zašto se baš taj dan obilježava kao Dan zaljubljenih, čak i u svijetu, nije bitno, bitno je da taj dan ljubav dolazi u prvi plan naših misli i djelovanja, da nam na taj dan na vidjelo izlaze pozitivne emocije, iako,  mislim da bismo to trebali činiti tijekom cijele godine, da ne kažem cijelog života. Ljubav treba biti naša životna vodilja kako bismo svijet učinili boljim i smislenijim.

U našoj školi, na predmetu Aranžiranje i estetsko oblikovanje, učenici drugih razreda, sa svojim profesoricama, obilježili su ovaj dan i praktično, praveći različita srca i umatajući na poseban način fiktivne poklone i još puno toga. Ne samo da su nam pokazali praktična umijeća svoga budućega zvanja, nego su svojim izložbenim uradcima, u prostorima škole, potaknuli sve nas na  razmišljanja o prazniku ljubavi i učinili ambijent u našoj školi pozitivnim.

Hvala učenicima drugih razreda, smjer prodavač i njihovim profesoricama Pavičić i Šimanović i, čekamo sljedeće praktične novitete.

Anđelka Ravlić, knjižničarka


You May Also Like