USPRKOS COVIDU – 19  OSTVARILI SMO HUMANITARNU AKCIJU -„OD SRCA SRCU“, napunimo Socijalni dućan

USPRKOS COVIDU – 19  OSTVARILI SMO HUMANITARNU AKCIJU

 „OD SRCA SRCU“, napunimo Socijalni dućan


U tjednu najave dolaska virusa Covida – 19  i sveopće zbunjenosti i „strke“ u školi, i najave nastave na daljinu, ipak  smo odlučili pokrenuti našu humanitarnu akciju,

                                                   „Napunimo socijalni dućan“!

Akcija je trebala trajati od 9. ožujka do 19. ožujka 2020.

Humanitarnoj akciji odazvali su se, kao i prije, svi u školi, učenici, profesori i ostali zaposlenici. Započeli smo prikupljati  dobrotvorne priloge, kako bismo pomogli našim sugrađanima u potrebi, u obliku namirnica, higijenskih potrepština, i ostaloga.

A onda, već nakon tjedan dana, morali smo zaustaviti akciju, jer se nastava, zbog pogoršane situacije uzrokovane Covidom -19 morala odvijati na daljinu i u školi više nije bilo moguće to nastaviti. Škola se ispraznila, ali su ostali naši prikupljeni prilozi u ovoj akciji.

I, čim je bilo moguće, 19. svibnja 2020. pozvali smo, nama poznate djelatnike Crvenoga križa, kako bismo otpremili prikupljeno u humanitarnoj akciji. Iako je humanitarna akcija trajala samo sedam dana uspjeli smo napuniti 5 kutija bitnih potrepština za naše sugrađane. Ovih dana moglo se čuti u vijestima kako se Socijalni dućan u Zagrebu ispraznio zbog potreba sugrađana uzrokovanih Covidom,  ali i potresom, i upućen je apel građanima da pomognu. Zato smo još sretniji jer smo i mi dali svoj skromni doprinos.

Za kraj, hvala svima koji su sudjelovali i veseli nas što smo uspjeli, iako u vrlo kratkom vremenu ove akcije pomoći.

Pomagati drugima, najljepše je što pojedinac može učiniti za nekoga, ali i za sebe.

Vida Martinko, prof.

You May Also Like