USPJEŠNO PROVEDENA NAŠA HUMANITARNA AKCIJA „ŠKOLA-ŠKOLI U SREĆI I BOLI!“

USPJEŠNO PROVEDENA NAŠA HUMANITARNA AKCIJA
„ŠKOLA-ŠKOLI U SREĆI I BOLI!“


Učenici Trgovačke škole Zagreb – učenicima Srednje škole u Glini

Kada živimo u vremenu, u kojemu živimo danas, punom izazova, ljudskih boli i potreba, osobnih boli i potreba, strahova, onda je teško pisati o ljudima koji su više stradali od nas, o ljudima koje je više zadesila nesreća ovoga vremena, nego nas. A jest ih više zadesila nego neke druge.

Prvo nas je pogodio virus Covida -19, onda teški potres u Zagrebu, onda opet virus u svome drugom valu, a onda teški i razorni potres u Petrinji, Glini i okolici, i onda ostajemo nijemi, bez teksta smo,  i sami, ali nam srce i razum šalju poruke da trebamo pomoći onima koje je potres ostavio bez doma, bez igdje ičega. Ostali su sami i trebaju nas.

Upravo sva ta događanja, na osobnoj razini, ali i šire, potaknuli su neke od nas da na satu Strukovnih vježbi, a vođeni europskom solidarnošću, organiziramo humanitarnu akciju pomoći učenicima u Srednjoj školi u Glini pod nazivom  “Škola-školi u sreći i boli“.  Ovom akcijom htjeli smo pokazati svoju ljudskost, brigu, pažnju, potrebu da pomognemo, ali i svoju drskost da prkosimo nedaćama i da smo najjači kada smo najranjiviji.

Brzo smo se složili, neki su „povukli“ malo više, tako mora biti u organizaciji, ali smo svi, koji su sudjelovali, imali isti cilj: pomoći drugome da se osjeća dostojnim čovjeka. I uspjeli smo, i to u vrlo kratkom vremenu pa ćemo, ipak, na kraju nekima i zahvaliti.

  • U Trgovačkoj školi zahvale učenicima: 3. Ak, 3.Bk, 4. Ak i 3. E razreda, bez čijega angažmana za vrijeme trajanja humanitarne akcije ne bismo mogli.

  • Posebna zahvala učenicima: Nini Leoni Urek, Nataliji Mihić, Sari Prekomorec i Leopoldu Paliću, za njihovo veliko srce i koordinaciju tijekom akcije.

  • Roditelju, gospodinu Robertu Ureku, za aktivno sudjelovanje i pomoć u prijevozu.

  • Profesorima: Mirjani Pavičić, Josipu Rukelju i ravnatelju škole, prof. Darku Grguriću, koji je podržao ovu humanitarnu akciju.

A SVIMA nama, ostalim sudionicima ove humanitarne akcije, za kraj i motivaciju, riječi  velikog M. Gandhia:

„Pazite na svoje riječi jer one postaju djela.

Pazite na svoja djela jer ona postaju navike;

Pazite na svoje navike jer one postaju karakterom.

Pazite na svoj karakter jer on postaje vašom sudbinom.“

 Božica Uroić, prof.
Anđelka Ravlić, knjižničarka

 


You May Also Like