ŠKOLA AMBASADOR U EU PARLAMENTU

ŠKOLA AMBASADOR U EU PARLAMENTU


„ŠKOLA – ŠKOLI U SREĆI I BOLI!“

europske vrijednosti: solidarnost i humanost na djelu

„Život bez prijateljstva je ništa!“  (Ciceron)

Budući da smo u našoj školi organizirali i proveli humanitarnu akciju pomoći Srednjoj školi u Glini, o čemu smo već obavještavali, odlučili smo 19.3. 2021. godine otići u Glinu i predati naše pakete pomoći. Profesori: Josip Rukelj, Božica Uroić i Mirjana Pavičić, zajedno s učenicom  Ninom Leoni Urek i njezinim ocem, gospodinom Robertom Urekom uputili se na odredište, u Srednju školu u Glini.

Tamo nas je  primila ravnateljica škole prof. Marija Margušić – Novosel s još nekoliko profesora. Uručili smo im pakete sa školskim priborom i još nekim potrepštinama za 198 učenika Srednje škole u Glini. Ako vam kažemo da zgrada Srednje škole u Glini ima crvenu oznaku nakon razornog potresa i da je za rušenje, premalo smo dočarali naš dojam predaje paketa u kontejneru, ispred škole,  u kojemu se odvija sve ono što treba jednoj školi. Još ćemo nadodati da učenici iz Gline svaki dan putuju u Srednju školu u Topuskom gdje slušaju nastavu, dok je njihova škola neuporabljiva i dok čekaju povrat u svoju novu školu.

Tragedija ovih mladih ljudi još je i veća jer je većina njih ostala bez svojih domova, i zato smo posebno bili ponosni i sretni što smo učenicima uručili potrebito za nastavu, u ovim zahtjevnim vremenima. Naša sreća je veća što smo im uljepšali i nadolazeće blagdane Uskrsa i navukli na njihova lica malo osmijeha i nade.

Ovom humanitarnom akcijom, svi mi sudionici, pokazali smo se pravim ambasadorima  Europskog parlamenta jer smo na djelu promicali europske vrijednosti: solidarnosti i humanosti, empatiju, ljudskost i ljubav prema našim  kolegama i učenicima. S veseljem smo vam,  dragi učenici i kolege u Glini, poslali naše osmijehe, pozitivna razmišljanja, nadu i optimizama. Neka vas prate u nadolazećim danima borbe za povratak u normalne uvjete rada i života.

Božica Uroić, prof.  i  Ana Špoljarić, prof.

Izvijestila: Ana Špoljarić, prof.


 

 

 

You May Also Like