PREDBOŽIĆNA humanitarna akcija „OD SRCA SRCU“ -22.10. do 9.11. 2018.

PREDBOŽIĆNA humanitarna akcija „OD SRCA SRCU“, napunimo Socijalni dućan

 Opet smo organizirali u našoj školi humanitarnu akciju „OD SRCA SRCU“, u kojoj pokušavamo pomoći našim sugrađanima u potrebi. Budući da je i predbožićno vrijeme, ova humanitarna akcija imala  je  posebnu težino, ali i ljepotu.  Darivajući prehrambene namirnice i higijenske potrepštine željeli smo onima u potrebi, a to su: umirovljenici, samci, mlade obitelji poručiti da smo uz njih, u ovim razdraganim, ali i humanitarnim danima, i da im skromno, koliko možemo, želimo pomoći, jer su suočeni s visokim ratama kredita, ovrhama, ne dobivaju zasluženu plaću ili im je  mirovina na granici siromaštva i gladi.

Humanitarna akcija „Napunimo socijalni dućan“ trajala je u našoj školi od 22.10. do 9.11. 2018. Glavni nositelji bili su: 3. Bk razred i profesorica Vida Martinko. Danima su učenici dežurali, prikupljali, odabirali  i pakirali darovane potrepštine. Akciji se odazvala cijela škola i prikupili smo 9 velikih kutija potrebnoga: prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Ne trebamo spominjati koliko smo već godinama, radeći ovu akciju, organizirani i produktivni. I u ovoj akciji sastavili  smo popis potrebnih namirnica po razredima. Htjeli smo prikupiti svega potrebnoga i ravnomjerno. I uspjeli! Odaziv je bio odličan, učenici i profesori darivali su, ovisno o svojim mogućnostima, ono što im je bila zadaća i donosili u učionicu br. 12. Poanta akcije opet su bili djelatnici Crvenoga križa i njihovo vozilo, koji su došli po naše kutije i odvezlo ih u Socijalni dućan.

Što reći za kraj?  HVALA! To što ste učinili je lijepo i hvale vrijedno. I, doista, hvala organizatorima ove humanitarne akcije koji godinama ne žele posustati. Hvala i ostalim sudionicima.

Želimo da mirno i sretno dočekate božićne i novogodišnje blagdane, i neka su vam srca puna veselja i sreće, jer ste ovom humanitarnom akcijom mnoge  sugrađane usrećili.

učenici 3. Bk razreda

You May Also Like