Posjet sajmu Nautike i Hotel&Gastroteh

Dana 22. veljače 2018., 3.Ak razred je u pratnji profesorice Ane Špoljarić posjetio Zagrebački velesajam. Na Zagrebačkom velesajmu održan je 10. Međunarodni sajam gastronomije i hotelsko ugostiteljske opreme kao i 27. Zagrebački sajam nautike, najposjećeniji i najposlovniji nautički sajam koji tradicionalno okuplja sve domaće i strane brodograditelje i njihove nove modele plovila. Sajam je poznat po raznovrsnoj ponudi plovila i opreme vezane uz nautiku, što ga čini sajmom s najpotpunijom ponudom.
Prvi štand koji smo posjetili bio je štand saposuđem tvrtke IVMAR d.o.o. To je gospodarski subjekt koji surađuje s brojim tvrtkama iz Turske (Paşabahçe, Arconoc, Güral Porselen…). Zatim smo u 8. paviljonu posjetili svjetske i hrvatske proizvođače plovila, neki od njih su: InterAdria, Pičuljan, Euromarine, Grginic-Mirakul, Vodice-boats, Arba i Barracuda. Izlagači su nas informirali o jačini motora, modelu plovila, potrošnji goriva i vode (pun rezervoar goriva pojedinih jahti u idealnim uvjetima dovoljan je za relacije od Opatije do Dubrovnika), brzini vožnje (30-35 čvorova) i cijeni (za neke modele potrebno izdvojiti i do 3 milijuna kuna). Posjetili smo, u pratnji, gospođe Marije Majcan i mobilni ugostiteljski objekt tvrtke Thermia d.o.o. Originalnost ovog objekta je u automatskom otvaranju/zatvaranju krova te uvlačenjem kotača u trup čime oni postaju potpuno nevidljivi. Prisustvovali smo i u Mainardi pizza cup-u, tradicionalnom natjecanju za najboljeg hrvatskog pizza majstora, gdje smo imali priliku kušati pizze.
Posjet Zagrebačkom sajmu nautike završili smo obilaskom štanda tvrtke Surfmania. Surfmania je proizvođač daski za surfanje te ostale plivačke i ronilačke opreme. Njihova orginalnost je u umjetničkim i jednistvenim slikama na daskama koje posebno za njihovu tvrtku crta umjetnica s Tajlanda. Ovim posjetom dobro smo se zabavili i puno novoga naučili zahvaljujući profesorici Ani Špoljarić. Radujemo se i s veseljem iščekujemo novi posjet sajmu Nautike sljedeće godine.

Lorena Kruezi, 3.Ak

You May Also Like

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.