Posjet međunarodnom sajmu Ambienta

Dana 13. listopada 2017. 3 Bk razred, u pratnji profesorice Ane Špoljarić, posjetio je  Zagrebački velesajam. Na Zagrebačkom velesajmu održan je 44. Međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije pod poznatim imenom Ambienta. Ambienta predstavlja najznačajnije domaće proizvođače proizvoda primarne i drvne građe, stolarske proizvode, podne obloge i namještaj.
Prvo gdje smo se uputili bila je „Design zone“. Unutar nje bilo je puno proizvođača, a neki od njih su: Adax, Drvona, Galeković design, Stigo, Noona, Modul, Contract, Hrastico i drugi. U „Design zoni“ smo vidjeli mnoštvo kreativnih i modernih namještaja, odnosno već usklađene spavaće sobe, dnevne sobe, kuhinje i kupaonice. Nakon toga smo krenuli u dvoranu pod imenom „Tvornica šampiona“. Prvo smo došli do kućnih kamina pod imenom „Hoyan“, koji uglavnom rade na principu leda, svjetla i pare, a potom do sjenica „zaštita od sunca“ pod imenom Serge Ferrari. Najveći dojam na mene ostavila su ulazna vrata-INOTHERM. To su vrata nove generacije koja se otključavaju i zaključavaju na otisak prsta, pod stručnim imenom INOKEY. Posjetili smo i odjel Hrvatske šume, odjel kreativnih radova iz škole Primijenjene umjetnosti i dizajna.
Posjet Ambienti završili smo uz razgled stolica, kreveta i uređenih prezentiranih soba proizvođača Oriolik, Prima, Euroton, Flow, Rattan Sedia, Spinvalis.

Mateja Bručić Pavuk, 3.Bk
Mentor: Ana Špoljarić

You May Also Like