OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA


Obraćam vam se ovim putem kako bih vas pozdravio prije početka nove školske godine 2020./2021. koja počinje u izrazito neobičnim okolnostima prouzročenim pandemijom COVID-19 te nedavnim potresom u Gradu Zagrebu.

Trgovačka škola u Zagrebu nastavu će organizirati prema modelu A te će se nastava odvijati u dvije odvojene smjene:

  • jutarnja smjena od 7:30 do 13:10,

  • poslije podnevna smjena od 14:00 do 19:40.

Nastavni sati trajat će 40 minuta.

Učenici će biti smješteni u „fiksne“ učionice kako bi se što manje miješali tijekom nastave. Učionice će napuštati samo prilikom izvođenja nastavnih sadržaja kako što su nastava TZK-a, informatike, stranih jezika itd., tj. kada nužno koriste specijalizirane učionice.

Učenici će cijelo vrijeme nastave trebati nositi zaštitne maske jednako kao i zaposlenici škole.

Prvi dan u školu učenici dolaze sa zaštitnom maskom od kuće, a tijekom prvog nastavnog dana u školi dobit će zaštitne maske koji je osigurao Grad Zagreb.

Učenici bez zaštitne maske ne mogu ući u školsku zgradu.

Kada uđu u školu, učenici ne mogu napuštati školu te izlaziti u prodavaonicu, fotokopiraonicu i sl. Unutar školske zgrade postoji obrt za trgovinu i ugostiteljstvo u kojemu hranu mogu kupovati isključivo učenici i zaposlenici škole. Ukoliko učenici ne žele kupovati hranu na taj način, mogu je donijeti od kuće ili kupiti prije početka nastave izvan škole.

Svaki dan prije dolaska u školu učenici moraju izmjeriti tjelesnu temperaturu te u dogovoru s roditeljima procijeniti svoje zdravstveno stanje. Ukoliko sumnjaju na bilo kakav oblik zdravstvenih problema, učenik/roditelj/staratelj putem e-maila obavještava razrednika/zamjenika razrednika o nedolasku u školu te se javlja svom obiteljskom liječniku.

Unutar školske zgrade zabranjeno je: unošenje i konzumacija duhanskih proizvoda, alkoholnih proizvoda i ostalih proizvoda koji štete ljudskom zdravlju. Učenici kod kojih se zateknu navedeni proizvodi bit će poslani kući uz prethodnu obavijest roditeljima te će razrednici poduzeti potrebne mjere sprječavanja takvog ponašanja.

Jednako tako, učenici koji ne žele nositi zaštitu masku, mogu nositi zaštiti vizir, a ukoliko skidanjem maske i nekim drugim rizičnim oblikom ponašanja ugrožavaju sebe i druge ljude u okolini, bit će poslani kući uz prethodnu obavijest roditeljima.

Pred nama je izazovno vrijeme u kojem jedino odgovornim ponašanjem uz primjenu epidemioloških mjera HZJZ-a možemo osigurati normalan školski život jedni drugima.

Zagreb,4. rujna 2020.

RAVNATELJ ŠKOLE:

 Darko Grgurić

You May Also Like