Naša  „Noć knjige“ 2018.

Naša  „Noć knjige“ 2018.

Svake godine školska knjižnica, zajedno s grupom Mladih knjižničari i Čitateljskom skupinom naše škole organizira i obilježi Noć knjige. To činimo odlaskom u druge knjižnice i sudjelovanjem u prigodnom programu ili organiziramo druženja u našoj knjižnici. Ova obljetnica i ova noć prigoda je da malo više pozornosti posvetimo knjizi, našoj kulturi i navikama čitanja, dolascima u prostore knjižnica i uživanjima u svijetu knjige.

Ove godine, 2018., ta posebna Noć knjige, doista je bila posebna. Proveli smo je družeći se s knjigama koje nisu bile na policama, nego na podu knjižnice, ali uredno složene.

Što se događalo. Ličili smo i opremali školsku knjižnicu, i to se dogodilo baš u dane kada se obilježava  Noć knjige. Ali ništa za to. Mi smo tu obljetnicu obilježili na ovaj, koristan način.

Dali smo KNJIZI poseban značaj. Čistilo smo je, uvezivali, lijepili, slagali, uređivali police, ličili zidove i stvarali zadivljujući knjižnični ugođaj.

KNJIGA JE TIH DANA POSTALA NAŠA KRALJICA!!!Ali knjiga to i zaslužuje!

Stvaranje i obilježavanje Noći knjige na ovakav način doprinijeli su učenici Knjižničarske skupine i Čitateljskog kluba naše škole, a posebna pohvala nekim učenicima: Luciji i Tei iz  2.Bk razreda, kao i dečkima iz 2. Dk: Gabrijelu, Patriku i Tomislavu.

Oni su sve dane ličenja i uređivanja knjižnice, zajedno s knjižničarkom prof. Anđelkom Ravlić, proveli u prostoru knjižnice dajući svoju snagu, umijeće, ali i dušu knjizi i knjižnici.

Lijepa gesta, zar ne?

Amicus

You May Also Like