Međužupanijsko natjecanje u disciplini KOMERCIJALIST

Dana 1. ožujka 2018. u Trgovačkoj školi u Zagrebu održalo se Međužupanijsko natjecanje u disciplini komercijalist s početkom u 10:00 sati. Natjecatelji su bili učenici četvrtih razreda smjera komercijalist, iz pet gradova Hrvatske: Zagreba, Varaždina, Čakovca, Bjelovara i Karlovca. Ravnatelj škole Darko Grgurić je otvorio natjecanje i uvodnim riječima poželio sreću svim sudionicima.

Natjecateljski zadatak sastojao se od dva dijela:

– pisani dio zadatka (izrada natjecateljskog zadatka)

– izvedba prezentacija pred provedbenim Povjerenstvom

Tajnik natjecanja bila je profesorica Marina Šeneta, a članovi Povjerenstva: Dubravka Liebl mag.oec, Maja Jeleković prof. engleskog jezika i pedagogica, Sandra Kuča dipl. oec., Tatjana Frančić-Mikulić dipl. oec. i Ljerka Kambić dipl.oec.

Za vrijeme pisanog dijela zadatka mentori su u pratnji profesorica Ane Špoljarić i Gabrijele Čorković posjetili prvu, od predviđenih triju izložbi Vlahe Bukovca u galeriji Klovićevi dvori. Prva izložba obrađuje Bukovčev život i rad u Parizu od 1877. do 1893. godine, te njegovu afirmaciju u Engleskoj, Crnoj Gori, Srbiji kao i buđenje domaće likovne sredine u Dalmaciji. Pri povratku s izložbe mentori su otišli na ručak, koji je bio organiziran u učeničkom domu „Dora Pejačević“. Profesorica Gabrijela Čorković mentorima je priredila izlaganje o dva „Erasmus“ projekta u koja je Trgovačka škola uključena, a mentori su iznijeli osobna iskustva i saznanja o različitim vrstama projekata u kojima su uključeni.

Nakon izvedbe prezentacija natjecatelji su, koristeći slobodno vrijeme, otišli na ručak u pratnji učenika Trgovačke škole u navedeni učenički doma, a nakon toga su vrijeme do objave privremene ljestvice rezultata iskoristili za šetnju, druženje i razmjenu iskustava. Zahvaljujući natjecanju sklopljena su brojna prijateljstva između učenika iz različitih dijelova Hrvatske koji će svoja iskustva prenositi naraštajima učenika koji tek dolaze.

Rezultati Međužupanijskog natjecanja:

  1. Varaždin – učenici: Nikolina Barila, Barbara Črnila i Štefica Kos, mentor prof. Iva Vukotić
  2. Zagreb – učenici: Edin Botić, Veronika Cvetković i Kristijan Vukadin, mentor prof. Tomislav Jančec
  3. Karlovac – učenici: Jean Bedić Lemić, Veronika Car i Kristina Krivačić, mentor prof. Emanuel Cipurić
  4. Čakovec – učenici: Lucija Flac, Natalija Makoter i Deni-Ivan Rodinger, mentor prof. Bojan Zvonar
  5. Bjelovar – učenici: Nina Porobić, Matija Siladić i Valentina Tot, mentor prof. Kristina Čavić.

Natjecanje je završilo u 16:40. Čestitamo pobjednicama i zahvaljujemo svim sudionicima ovog natjecanja.

(autorice osvrta i fotografija: Gabrijela Kolić, 3.Bk i Laura Srp, 3.Ak)

You May Also Like