Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti

Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti


Unatoč svim izazovima i teškim situacijama koje su tijekom 2020. godine zadesile naš grad i našu zemlju pronašli smo snagu i motivaciju da kroz program Škola ambasador Europskog parlamenta realiziramo niz aktivnosti. Jedna od aktivnosti je obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti kojim smo željeli progovoriti o problemima ovisnosti i načinu prevencije istih.

Učenici 4. Ak i 4. Bk razreda Trgovačke škole u Zagrebu pod mentorstvom profesorica Ane Špoljarić i Božice Uroić sudjelovali su u nagradnom natječaju „Škola bez ovisnosti – grad bez ovisnosti“. Kreativno razmišljanje, umijeće crtanja i sastavljanja rime, doveli su nas do realizacije plakata koji je osvojio 3. mjesto na natjecanju.

Pobjeda na ovom natjecanju unijela je vedrinu i radost u naša srca te smo u ovo blagdansko doba htjeli podijeliti tu sreću. Složno smo odlučili da ćemo osvojen novac donirati onima kojima je to najpotrebnije te uljepšati ovo blagdansko vrijeme. Ovom gestom želimo potaknuti sve građane Republike Hrvatske i buduće generacije da ako su u mogućnosti pomognu onima kojim je potrebno, jer male stvari nekome puno znače.

Veliko hvala profesorici Josipi Mioč, razrednicama Ivi Deković i Jasmini Posavec – Tušek te svim profesorima koji su nas podržali riječima ohrabrenja i savjetima.

Učenici 4. Ak i 4. Bk ovim putem žele Vam ugodne i blagoslovljene blagdane ispunjene radošću i veseljem.

Izvijestila: Ana Špoljarić, prof. mentor


You May Also Like