Magros – 2019.

Dana 16. 10. 2018. učenici 4. a/k i 4. b/k razreda, prisustvovali su trideset i prvoj konferenciji za proizvođače i trgovce MAGROS 2019. u pratnji predmetne nastavnice Dubravke Liebl.

Konferenciju je organizirao poslovni časopis „Suvremena trgovina“ u dvorani tvrtke KRAŠ u Zagrebu, Ravnice 48 pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske – Kolinde Grabar-Kitarović.

Ovogodišnja tema MAGROSA, bila je: PREDNOSTI I NEDOSTATCI JEDINSTVENOG TRŽIŠTA EU

Na konferenciji su prisustvovale i aktivno sudjelovale najvažnije institucije odgovorne za ova područja: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruge poslodavaca Grada Zagreba, Hrvatski izvoznici Instituta za migracije i narodnosti, Njemačko-hrvatska industrijska, trgovinska komora i Zaklada Konrad Adenauer te Smart partner Hamag-Bicroa.

U dva panela pokušalo se ukazati na međuovisnost borbe za inovacijama i povećanom konkurentnošću na ukupan razvoj hrvatskoga gospodarstva te prednosti i nedostatke jedinstvenog tržišta EU.

Iz svega što smo čuli i razumjeli, zaključili smo da je ova konferencija otvorila i potaknula mnoga aktualna pitanja i podsjetila na naše stare probleme zbog čega je u nekoliko navrata na konferenciji bilo rečeno da Hrvatska hoda, dok Europa trči – jer još uvijek nemamo jasnu nacionalnu gospodarsku strategiju  pa umjesto da na globalnom tržištu organizirano nudimo naše proizvode i usluge, mi se samo snalazimo

Dubravka Liebl, mag. oec.

You May Also Like