KNJIŽEVNI KVIZ U NAŠOJ ŠKOLI

KNJIŽEVNI KVIZ U NAŠOJ ŠKOLI


     


U Mjesecu hrvatske knjige, 11.studenoga 2019. održali smo kviz znanja o poznavanju hrvatske i svjetske književnosti.

Razlog organizacije ovakvog načina  obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u našoj školi jest taj, što smo htjeli, da na zabavan način, pomognemo našim maturantima osvijestiti primjere pitanja za državnu maturu kao i provjeru njihovog trenutnog znanja iz književnosti, a naravno i da se u Mjesecu hrvatske knjige družimo. Budući da je ovo naš prvi kviz u školi, samim time je i znatiželja bila veća, a tek osobna radost kod pogađanja točnih odgovora.

Sudionici kviza bili su učenici četvrtih razreda smjer komercijalist, a nastupilo je  pet ekipa: 4. Ak, 4.Bk, 4.Ck i 4. Dk je imao dvije ekipe, što je za svaku pohvalu. Uz učeničku i publiku zaposlenika škole druženje kroz kviz znanja doista je bilo više nego uspješno. Odlično sastavljena pitanja, vrlo maštovita prezentacija prikaza odgovora, traženje logičkih poveznica u slikama i odgovorima, nagradno pitanje za publiku, pauze za odmor i zbrajanje glasova, sve ovo odrađeno je za 2 školska sata.

Dobili smo pobjednika! Jedna od ekipa  iz 4. Dk bila je pobjednik ovoga kviza, a više nego odlična, bila je naša Fana Dijamanta sa svojim briljantnim poznavanjem hrvatske i svjetske književnosti, koja je i  najviše doprinijela da ekipa 4. Dk bude nadmoćni pobjednik. Svi sudionici pobjedničke ekipe dobili su  za nagradu Pravopis hrvatskoga jezika, a mi ostali, odlično smo se družili i zabavljali. Obećavamo da ćemo uskoro, i mi ostali iz publike, sjesti za natjecateljski stol.

Hvala organizatorima ovoga kviza, posebno profesoricama  Gabrijeli Čorković i  Anđelki Ravlić, kao i svim sudionicima u natjecanju.

Vidimo se u sljedećem kvizu znanja u našoj školi. Stižemo brzo!

KNJIŽNIČARKE   

You May Also Like