Izvanučionična  nastava u HNB-u povodom Svjetskog tjedna novca

U sastavu Godišnjeg planiranog kurikuluma škole i Nastavnog kurikuluma predmeta Poduzetništvo

Dana 13.3.2018. povodom Svjetskog tjedna novca posjetili smo HNB-e, u sastavu predmeta Poduzetništvo.

Profesorica Mirjana Pavičić organizirala je posjetu ovoj važnoj instituciji koja igra veliku ulogu u monetarnoj i gospodarskoj politici naše zemlje. Slušali smo predavanja iz područja ekonomske pismenosti, osobito ona koja se odnose na kredite, povijesti novca, ulogu banaka, kreditne kartice i uvjete koje nam one pružaju u platnom prometu.

Poznato nam je kako je ovaj tjedan bio i Svjetski tjedan zaštite potrošača, i u njemu smo još  naučili o  prednostima i nedostatcima kupovine putem  interneta, lažnim web stranicama i sl. Zgrada, u kojoj se nalazi HNB-e,  predstavlja i važan spomenik kulture, nekada davno tu je bila i prva burza.

Posebno nas se dojmio profesionalni pristup domaćina te način na koji su nam prikazali sve bitne informacije i odgovore na naša pitanja iz različitih područja financija i monetarne politike znanja, kao i iskustva koja smo dobili ovim posjetom.

Ovi stručni posjeti i iskustva stečena u izvanučioničnoj nastavi imaju veliku ulogu u odgoju i ekonomskom obrazovanju za naše zanimanje kao i struku.

Prilog napravili: učenici IV. Ck razreda

Mirjana Pavičić,prof.

You May Also Like

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.