HUMANITARNOM AKCIJOM OPET SMO OTVORILI SVOJA SRCA POTREBNIMA, ALI I NADOLAZEĆEM PROLJEĆU!

HUMANITARNOM AKCIJOM OPET SMO OTVORILI SVOJA SRCA POTREBNIMA, ALI I NADOLAZEĆEM PROLJEĆU!

 Humanitarna akcija „OD SRCA SRCU“, napunimo Socijalni dućan

U tjednu nadolazećeg proljeća, od 11.3. do 22.3.2019. godine, opet smo organizirali u našoj školi, nama već poznatu humanitarnu akciju „OD SRCA SRCU“, napunimo Socijalni dućan.

U ovoj akciji, koju organiziramo u godini, minimalno dva puta, pokušavamo pomoći našim sugrađanima u potrebi, onima koji ne mogu, dostojni čovjeka, živjeti od svoje mirovine, ili onima koji nemaju nikakve mjesečne prihode, sugrađanima pod ovrhama, nezaposlenima i sl. Surađujući s Crvenim križem i Socijalnim dućanom u  zadnjih nekoliko godina, saznali smo kako se situacija na tom području u našem gradu iz godine u godinu pogoršava i kako je sve više naših sugrađana koji traže pomoć Socijalnog dućana.

Ove godine našu humanitarnu akciju vodio je 3.Bk razred, u organizaciji prof. Vide Martinko. Akciji se odazvala cijela škola, a svaki razredni odjel imao je zadano koju će namirnicu ili higijensku potrepštinu donijeti, kako bismo ravnomjerno popunili i nabavili svega potrebnoga.

Sakupili smo ovaj put, 14 kutija namirnica i higijenskih potrepština za naše sugrađane u potrebi, što je, doista hvale vrijedno za cijelu školu i sve koji su bili uključeni u ovu humanitarnu akciju. Sve prikupljeno smo lijepo upakirali, složili, a onda su  27.ožujka došli, nama već jako poznati, djelatnici Crvenoga križa i to odvezli u Socijalni dućan.

Za kraj, veliko hvala svim sudionicima ove humanitarne akcije, organizatorici i svima nespomenutima što su učinili našim sugrađanima lijep početak proljeća, a  time i njihove živote podigli na dostojniju i humaniju razinu.

A mi smo već spremni za nove humanitarne aktivnosti!

učenici 3. Bk razreda

You May Also Like