DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA

DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA IZ OBRAZOVNOG SEKTORA EKONOMIJE,
TRGOVINE, POSLOVNE ADMINISTRACIJE – podsektor TRGOVINA

Državno natjecanje učenika iz obrazovnog sektora ekonomije, trgovine i poslovne administracije – podsektora Trgovina, u disciplini Komercijalist i Prodavač  održano je u Virovitici od 11. do 13. travnja 2018. godine, u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Državnoga povjerenstva te domaćina – Srednje strukovne škole u Virovitici.

Trgovačku školu u Zagrebu na navedenom natjecanju predstavljala je Lucija Berišić, učenica 3.B razreda. Njena mentorica bila je profesorica Ivanka Spajić – Jug, dugogodišnja profesorica strukovne grupe predmeta u Trgovačkoj školi.

Prvi dan protekao je u znaku dobrodošlice u Virovitici. Natjecatelji su se međusobno upoznali i družili uz bogat kulturni program u organizaciji domaćina.

Drugi dan odvijalo se natjecanje. Pod budnim okom članova Državnog povjerenstva provjeravano je: koliko učenik poznaje robu, njegove komunikacijske vještine pri vođenju prodajnog razgovora, spretnost i snalažljivost, obračun i naplata prodane robe, spretnost i kreativnost kod pakiranja robe.

Unutar vrlo oštre konkurencije naša učenica Lucija Berišić izborila je visoko treće mjesto na Državnom natjecanju. Takav rezultat u prvom redu treba zahvaliti njenom kontinuiranom radu, zalaganju te optimizmu kojim uvijek zrači. Za taj rezultat  svakako su zaslužni i  mnogi profesori Trgovačke škole s kojima se Lucija susretala u nastavi stručnih predmeta. To su: prof. Božica Uroić, prof. Marija Jandrijević Puntar, prof. Ana Špoljarić, prof. Ivanka Spajić – Jug, i mnogi drugi koji su joj predavali tijekom školovanja.

Treći dan, uz završni govor, dodijeljene su i nagrade. Lucija Berišić  ponosno je ponijela nagradu za osvojeno treće mjesto na Državnom natjecanju u disciplini Prodavač i time svima poručila da je samo kontinuirani i dugotrajni rad put do uspjeha.

Hvala Luciji i svima koji su doprinijeli ovom uspjehu.

You May Also Like