Ah, ta mirovina!!!

Ah, ta mirovina!!!


Početak nove školske godine, zbog situacije oko Covida – 19  donio je puno promjena, što se tiče nastave i organizacije u školi.

Najveća promjena, za nas, koji u ovoj školi radimo godinama, odlasci su profesora u mirovinu, za neke kolege i iznenadni. Dugi rad u školi i vrijeme u kojemu su se zatekli, rizičnost nastavka rada u učionici, presudili su u odluci da odu u zasluženu mirovinu. Većina ih je, cijeli radni vijek, odradila u Trgovačkoj školi Zagreb, ne samo odradila, nego su  svojim dugogodišnjim radom, iskustvom, stručnošću, stvarali i  kreirali  ovu školu, odgojili i obrazovali naraštaje mladih ljudi.

Ono što je još neobičnije, zbog novonastalih uvjeta rada, nismo se uspjeli s njima niti oprostiti, niti nazdraviti. Nadam se da ćemo to učiniti na proljeće, kada će nam biti dopušten zagrljaj i druženja.

Hvala im na divnim trenucima, danima i nesebičnom davanju sebe ovoj školi, učenicima, roditeljima, kroz nastavni proces, kroz ljudskost!

Hvala i od nas, koji smo desetljećima s vama u ovoj školi i  kojima ste bili puno više od kolega!

Hvala na vašem prijateljstvu i mudrosti!

Hvala: Brzom, Mariji, Verici, Zori, Vesni, Katici, Gogi, Branki,  i našoj spremačici Anđi Zubak, koju smo danas ispratili i koja je cijeli radni vijek odradila kod nas, a znamo kako je biti spremačica u školi.

Ljudi, vidimo se na proljeće i stisnut ćemo vam ruku!

Dotada, ostanite zdravo, čuvajte se i živite svoju zasluženu mirovinu.

Svako vam dobro u novoj 2021. godini!

Anđelka Ravlić, knjižničarka  

You May Also Like