Advent/Došašće u našoj školi

Advent/Došašće u našoj školi


Sreća je u nama samima

 Ne znam ljuti li vas, ali mene pomalo da, kada kažu da će nam korona i sva događanja  glede toga pokvariti ugođaj nadolazećih blagdana. Ruski književnik Solženjicin  davno je  rekao kako poimanje sreće ovisi o nama samima, a ne o izvanjskim događanjima, i po njemu, svatko može biti sretan, ako to u svom srcu žarko želi.

U našoj školi svake godine učenici na predmetu Aranžiranje  i estetsko oblikovanje naprave puno adventskih i božićnih ukrasa i tako nas, prodajnom humanitarnom izložbom, uvedu u blagdan Božića.

Ove godine nismo imali prodajnu izložbu u školi zbog epidemioloških razloga, nego su se profesorice M. Pavičić i I. Aničić potrudile, zajedno s učenicima svih drugih razreda, smjer prodavač, da naprave što više adventskih vijenaca i ostalih ukrasa, podijele ih u školi i ukrase predvorje naše škole. Koliko je njihov praktični rad iz predmeta Aranžiranje i estetsko oblikovanje urodio plodom, može se vidjeti u  svakom kutku škole, a puno uradaka poklonili su Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Neki od nas smo, zajedno s vjeroučiteljem upalili i  prvu svijeću na adventskim vijencima u školi i pojačali ugođaj nadolazećih blagdana.

Nama Covid -19  nije i ne može uništiti osjećaj sreće, iščekivanja i mira tijekom prosinca, jer naša sreća su naša djela i naše namjere da svima učinimo lijep i sretan blagdan Božića.

Anđelka Ravlić, knjižničarka

 

You May Also Like