4. ZAGREBAČKI OBRTNIČKI SAJAM

4. ZAGREBAČKI OBRTNIČKI SAJAM

Četvrti po redu Zagrebački obrtnički sajam, u organizaciji Obrtničke komore Zagreb, Grada Zagreba i Zagrebačke županije, održan je od 03. do 05. travnja 2019. u paviljonu 7/7a na Zagrebačkom velesajmu.

Sajam, na kojem se predstavila i naša škola, okupio je obrtnike i učenike srednjih strukovnih škola s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije, čiji je zadatak bio budućim srednjoškolcima, učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola, prezentirati obrtnička zanimanja i time ih motivirati na upis u srednje obrtničke i strukovne škole.

U organizacijskome dijelu sajma te predstavljanju naše škole i zanimanja trgovac pod vodstvom prof. Marije Jandrijević-Puntar sudjelovali su učenici 3. A i 3. C razreda. Profesorica Marija Jandrijević- Puntar, u suradnji s gospođama Marijom Subotom – predsjednicom Udruženja trgovaca Zagreb, Dijanom Smoljo – potpredsjednicom Udruženja trgovaca Zagreb i Duškom Šarić – tajnicom Udruženja trgovaca Zagreb, osmislila je cijeli koncept i način izlaganja.

Tri dana trajanja sajma učenici su u pratnji profesorica strukovnih predmeta (prof. Marine Pleše, prof. Željke Ilijašević i prof. Marije Radoš) prezentirali našu školu i zanimljivosti vezane uz nju.

Cilj je Zagrebačkog obrtničkog sajma promovirati tradicijske i deficitarne obrte, ali i osluškujući potrebe tržišta, potaknuti otvaranje novih te učenike osnovnih škola koji su u potrazi za svojim budućim zanimanjem motivirati na upis srednjih strukovnih škola, kakva je i naša.

You May Also Like